Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 23 januari 2014

Binnen en buiten

Het was gisteren een drukke dag in de vestiging in Oostkamp.  Er stonden namelijk twee adopties op het programma, en er kwamen ook weer een aantal konijntjes binnen...

Romy werd opgehaald door medewerkster Daphné, waar ze over de taalgrens in een lagere school mag wonen. We zijn er zeker van dat Romy een goede ambassadrice zal zijn om kindjes te leren omgaan met konijnen. Romy zal nu nog even alleen wonen, tot we een geschikte vriend(in) voor haar gevonden hebben, zodat ze samen kunnen huppelen.  
Ze mag de eerste dagen wat bekomen in een rustig hoekje in de klas, en tegen dan zal haar buitenhok goed geïnstalleerd zijn, zodat ze ook daar haar pootjes kan strekken!

En we mochten ook Miss Mirabelle koppelen aan een knappe jongen, Ferrari.  Ze zal nu door het leven gaan als Maya, een naam die ik trouwens ook in gedachten had voor haar!
De koppeling verliep heel rustig, ze liet haar doen door het mannetje, maar was ook niet bijster actief of geïnteresseerd, maar we zijn er zeker van dat het goed komt met die twee.  Ze komt ook goed terecht, want ze waren al zot van één Franse hangoor, en het plezier zal nu zeker meer dan verdubbelen!
Twee mooie nijnen samen
Ferrari was uitgeput van het koppelen...

And last but not least kwamen maar liefst 5 konijntjes binnen: een vrouwtje met 4 kleintjes van zo'n 3 weken oud.  Het vrouwtje werd tussen kerst en nieuw gevonden op straat.  Eén konijntje lag dood in de buurt, en ze zagen nog een ander konijn weglopen.  Ze konden dit meisje vangen, en namen contact met ons op voor het op te nemen in de opvang.  Maar kort nadien bleek ze bevallen te zijn, dus was het raadzaam om het nestje niet te verstoren.  Gelukkig konden ze daar nog een tijdje blijven wonen, maar aangezien de mensen ook op het punt staan om te verhuizen, kwam het nestje dus nu bij ons terecht...
Foto van het gezinnetje!  Mama is een zwart konijntje, en dan hebben we nog 4 kleintjes, twee zwarte (waarvan één met een wit streepje) en twee wildkleurige (ook eentje met wit).

We gaan proberen om morgen alle kleintjes in detail te fotograferen en de geslachten te bepalen, en dan uiteraard een passende naam voor hen te zoeken!!! Al deze konijntjes zijn ter adoptie, maar kunnen pas ten vroegste over een 5-tal weken verhuizen (eind februari).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.