Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 8 februari 2014

Adopteer een konijn!!!

We proberen om sinds kort samen te werken met een asiel. Daar zitten vooral honden en katten, en de konijntjes daar hebben vaak minder kans op adoptie, omdat mensen er ook niet altijd bij stilstaan dat er ook wel konijnen binnengebracht worden in dierenasielen... Er wordt ook vaak minder aandacht besteed om ze in de kijker te plaatsen op de site, met alle gevolgen vandien. 
Een asiel en een opvang is natuurlijk niet hetzelfde, want konijnen mogen bij ons zolang blijven wonen tot ze een geschikte plaats hebben gevonden, en we behandelen de opvangers op dezelfde manier als onze eigen konijnen. De konijnen in het asiel mogen van geluk spreken als ze iemand zien tijdens de dag, want ze hebben steeds een grote drinkfles en een speciale voederbak. Gelukkig dat asielmedewerkster Tine, met een hart voor konijnen, hen nu wel zoveel mogelijk aandacht probeert te geven.  De andere vrijwilligers in het asiel hebben ook niet altijd een band met konijnen, of weten er niet veel van af, en steken hun tijd en energie dan liever in de katten en de honden... Heel wat dieren die in het asiel terechtkomen, hebben een gelijkaardige achtergrond als de onze: ze zijn niet langer gewenst.  In de opvang proberen we hen ook zoveel mogelijk te verwennen en te socialiseren, zodat ze terug vertrouwen krijgen in de mensen.

Speciaal voor de dieren die op dit moment in het asiel verblijven, willen we een extra inspanning doen om deze kerels in de kijker te plaatsen. Deze zijn nog niet gecastreerd.  Dit kan door de adoptant zelf gebeuren door de eigen dierenarts, of dit kan via ons gebeuren. Dit kost 30€ die vooraf betaald dient te worden om de afspraak bij de dierenarts te kunnen vastleggen.
We zijn daar woensdag ook langs geweest om Bibien op te halen om te koppelen aan Dolfie, en hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om nieuwe foto's te maken!  Alle konijntjes wonen op dit ogenblik in een buitenhok dat wel geïsoleerd is.

WL1401 : Apollo
 ram- ongeveer 4 maanden (zoon van Bibien)

WL1404  : Darco
 ram- 3 maanden
middelgroot

WL1405 : Elvis
ram - jong volwassen
castratie moet nog gepland worden

WL1406 : Freek
jong volwassen ram
albino/californiër - klein tot middelmatig - eerder schuw van aard

WL1407 : Guus
ram - volwassen, leeftijd onbekend
castratie moet nog gepland worden
leeuwenkop - aaibaar, rustig, lief

WL1408 : Hannes
jong volwassen ram - kortharig

En er zit ook een cavia, maar het geslacht is nog onbekend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.