Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 6 februari 2014

GOED TERECHT: Bibien en Dolfie

Sinds kort proberen we ook via asielmedewerkster Tine de konijntjes die daar zitten, in de kijker te zetten via onze konijnenopvang, zodat ze sneller kans maken op een goede thuis.
De eerste twee die mochten verhuizen vanuit het asiel waren Bibien en Dolfie, die we gisteren zijn gaan oppikken.  Dolfie woonde eventjes bij Tine, want hij was al op leeftijd (vermoedelijk ouder dan 4 jaar, maar het kan ook een stuk meer zijn) en had wat problemen met de tanden.  Ze is dan met hem naar de dierenarts geweest voor een checkup van de tandjes en castratie, en in tussentijd was de termijn verstreken dat hij niet meer vruchtbaar is. Dus konden we ook zijn toekomstige vriendinnetje gaan oppikken voor het koppelen!
Bibien is in het asiel nog even aan het genieten van de laatste knabbels

Eenmaal hier aangekomen in Oostkamp, installeerde ik de ren in de living en zette ik ze er allebei in.  Ik had gedacht dat Bibien het initiatief ging nemen, omdat ze soms nogal fel uit de hoek durfde komen, maar het was Dolfie die in de wolken was dat hij nu eindelijk een vriendinnetje had!
En meneer vloog er direct op, en Bibien liet het allemaal gebeuren

Leuk hé, een lief vriendinnetje!

Lap, 't is weer van dat!  

Wat een knappe kerel!

Even languit liggen, ik word daar zo moe van!

Bibien zat liever in het bakje, maar ook daar was ze niet "veilig"

Portretje van Bibien

Samen en toch niet samen

Maar alles verliep vlotjes, Bibien deed ook niet negatief naar haar stoere man.  En toen Flore hen geïnstalleerd had in de transportkooi en wij ondertussen gingen kijken naar de andere konijntjes en de papieren voor de adoptie invulden, lagen ze allebei zo schattig naast elkaar, maar ik was te laat om daar een foto van te nemen.  We zijn er zeker van dat deze twee een mooie toekomst tegemoet gaan, en we gaan zeker nog foto's krijgen een keer ze geïnstalleerd zijn in de grote ren in de garage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.