Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 24 maart 2014

Hoera!!!!

Vandaag bestaan we officieel 1 jaar!!!! Er is in dat jaar al héél véél gebeurd, maar met vallen en opstaan staan we waar we nu staan. We kunnen zeker en vast zeggen dat de oprichting van een konijnenopvang een schot in de roos is, want er is veel nood om konijnen op te vangen.  We hadden nooit durven dromen dat het al van in het begin een groot succes ging zijn, zelfs tijdens de zomermaanden.  We dachten dat we héél véél konijnen gingen binnenkrijgen en ze moeilijk weer gingen buitenkrijgen, maar gelukkig mogen we ook rekenen op heel wat adopties!!!  We hebben in 2013 ruim 100 konijnen opgevangen en aan een nieuwe thuis geholpen, en ook de cijfers van 2014 gaan die richting uit met ongeveer een 10-tal konijnen per maand die binnen en buiten gaan. In de meeste gevallen zitten we op onze maximale capaciteit, om zoveel mogelijk konijntjes proberen te helpen.

We zijn nu van november bezig met het vernieuwde team en de andere aanpak met de verschillende vestigingen in Oostkamp (Vicky) en Aalst (Els) en de diverse gastgezinnen in West- en Oost-Vlaanderen. Het was in het begin een beetje zoeken, maar ik denk dat iedereen ondertussen de routine heeft gevonden, en we zijn een goed team waarin iedereen weet wat haar te doen staat.

Ook financieel staan we er behoorlijk goed voor met wat reserve op de rekening.  We krijgen geen subsidies, maar moeten het stellen met giften van mensen, de adoptie- of afstandsvergoedingen en tot slot ook onze activiteiten zoals beurzen.  Deze leveren voor ons ook voor een groot stuk naambekendheid op, maar dus ook extra centjes.  We hopen dat Beestjes en Baasjes tijdens het paasweekend ook een schot in de roos wordt, want met de opbrengst van onze ALTIJD PRIJS tombola willen we graag een vaccinatie-campagne opstarten voor alle opvangkonijntjes die bij ons binnenkomen.

Daarnaast wil ik ook nog even al onze FANTASTISCHE sponsers bedanken, die in ons project geloven en ons hier ook in willen steunen, vooral met het sponseren van voer en toiletkorrels!
Dus bij deze, een dikke dankjewel aan onze hoofdsponsers BEAPHAR, SUPREME PETFOODS, VADIGRAN en BACK2NATURE!!!

Onze grootste kost is en blijft de dierenarts, omdat we alle mannetjes standaard laten castreren.  Helaas hebben we het budget niet om dit ook standaard te gaan doen bij de vrouwtjes.  Onlangs kregen we van onze dierenarts te horen dat we helaas niet meer gaan kunnen profiteren van het uiterst goedkope tarief van castraties omdat ze voor dat bedrag zelf niet uit de kosten geraken.  Vanaf nu moeten we 40€ hiervoor betalen.  Dat betekent ook dat we vanaf 1/4/2014 genoodzaakt zijn om de adoptiebijdrage te verhogen naar 30€ per konijn.  Maar we hopen dat dit bij de konijnenliefhebbers die een konijntje bij ons adopteren geen probleem gaat zijn, want nu krijgen we ook vaak wat extra's bovenop het minimaal adoptiebedrag, dus hopelijk blijft dat ook zo in de toekomst.

En dan uiteraard last but not least wil ik alle fantastische medewerkers nog even bedanken voor hun inzet en hun tijd die ze in Het Vrolijke Konijnenhol steken.  Zonder hen was er al lang geen sprake meer van de opvang, omdat ik het natuurlijk niet in mijn eentje draaiende kan houden.  Maar gelukkig wou niemand het superproject opgeven, en ben ik blij dat we met z'n allen tot een goede vernieuwde opvang zijn gekomen.  En hopelijk kunnen we ons nog héél lang blijven inzetten voor het welzijn van de konijntjes!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.