Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 3 april 2014

Nieuwe binnenkomers: Ichabod en Jennifer

Anderhalve week geleden zagen we een serieus verontrustend berichtje op de zoekertjessites.  Twee voskonijnen werden als roofvogelvoer aangeboden, omdat het vrouwtje agressief was, en het mannetje tandproblemen heeft...
Meteen schoot ons "rampenplan" in actie, en we waren niet de enige, want Jodipro was ook al aan het kijken voor een oplossing.  Uiteindelijk hadden we iemand in het verre Limburg gevonden om deze konijnen in Maasmechelen te gaan ophalen.  Dat gebeurde vorige week dinsdag, en ik zat heel de dag op hete kolen om te zien hoe ze er aan toe waren.  De konijnen bleken na ophaling albino's te zijn met wat langer haar, maar mijns inziens zijn voskonijnen toch wel wat anders...
In ons 1-jarig bestaan hebben we nog nooit zo'n schrijnende gevallen gezien...
Serieuze klitten onder zijn tranend oogje

Elke was zo vriendelijk om deze konijnen te gaan halen, maar omdat het zo erg was, is ze ook meteen op eigen kosten (en ook een korting gekregen van de lieve dierenarts) ze laten verzorgen door de dierenarts.
Ichabod is een klein mannetje, en had duidelijk tandproblemen.  Door de lange vacht was zelfs een haarprop ontstaan rond zijn tandjes, dus het is een raadsel hoe hij nog kon eten...  
Haarprop aan de tandjes

Bij de dierenarts werden zijn tandjes alvast bijgevijld, maar waarschijnlijk gaan ze net als bij Jefke er toch helemaal uit moeten...  Ook heeft hij last van een tranend oogje, maar dat kan ook een gevolg zijn van de slechte tanden die het traankanaal verstoppen.
Close-up van de tandjes van Ichabod

Jennifer is een grotere dame, die bijna voor 100% hoogzwanger is.  Agressief is ze niet, maar wel verschrikkelijk bang, en zou zichzelf te pletter lopen in het hok. 
Even tot rust komen bij Elke

Ondertussen is het al een stukje beter met haar, en krijgt ze meer en meer vertrouwen in me.  In het begin liep ze nog altijd meteen in haar schuilhokje, maar na een paar keer mijn hand in het hokje te steken, begon ze me al te "kinnen".  
In de transportdoos

En geleidelijk aan probeerde ik haar te aaien, wat nu ook goed lukt.  Wel vreemd dat ze dan meteen haar poepje de hoogte in duwt, alsof ze klaarstaat om gedekt te worden.  Ik heb dit gedrag nog nooit bij andere konijnen gezien...
Ondertussen nog steeds geen baby's, ofwel is ze gewoon zo dik... Geen idee... Vandaag mocht ze trouwens ook voor het eerst in de tuin, en ze vond het heerlijk.  In tussentijd zorgde ik ervoor dat haar hokje weer proper was!
Ze heeft een tattoo in haar oor

Haar mooie achterkant

Little Miss Attitude

Kiekeboe!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.