Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 2 mei 2014

Geen liefde op het eerste gezicht...

We hadden normaal gezien voor vandaag 3 adopties op stapel staan, maar helaas is dat niet kunnen doorgaan.
Zwartje had in Aalst een date met Piet Konijn, een hele lieve hangoor.  Maar blijkbaar had ze de schrik goed te pakken, en zat ze te schudden in een hoekje.
Ze is dus terug vrij ter adoptie, maar we hadden redelijk wat mails voor haar binnengekregen, dus we kijken deze nog even na en contacteren dan de persoon die het eerst had gereageerd.

 
Normaal gezien gingen vandaag ook Zoë en Pluto, twee schattige hangoren vandaag verhuzien!
Zoë heb ik woensdagavond opgehaald bij Veerle, en de dag voordien was Pluto opgehaald bij Eline en werden in Oostkamp op neutraal terrein aan elkaar gekoppeld.  Het leek behoorlijk goed te gaan, dus mochten ze samen de nacht doorbrengen.  Maar 's morgens zat lieve Zoë helemaal in een hoekje, en allemaal losse plukken haar... Ik heb er haar dan maar snel uitgehaald, zodat ze kon bekomen.  Het beestje was helemaal van streek, piepen en doen ocharme.  Dus ook een koppeling dat niet gelukt is, we hebben dat nog niet vaak meegemaakt dat het niet klikt...

Pluto in het hok bij Eline

Pluto is dus ook opnieuw beschikbaar, want we gaan proberen om Zoë over een 2-tal weken te koppelen aan Jules, die maandag naar de dierenarts mag voor zijn castratie.  Maar ook voor Pluto was er al interesse, dus dat kijken we ook weer even na.  Op zich kun je het Pluto ook niet echt kwalijk nemen dat hij misschien wat te wild of agressief was, want hij heeft het altijd al moeten ontgelden tegen de 3 niet-gecastreerde rammelaars van de grote groep.  Van zodra hij wou eten, werd hij door één van de rammen echt geterroriseerd (ging altijd meteen rijden). Hopelijk vinden we wel binnenkort een konijntje waar het mee klikt! Anders is het wel een ontzettend lief en tam konijntje, maar ja, soms klikt het echt niet...
En zo zitten we in Oostkamp weer met een overbevolking (met 7 opvangers naast de 8 eigen konijnen), nogal een geluk dat Marie ondertussen ook niet bevallen was!!!

Jules, de wit-grijze hangoor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.