Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 26 juni 2014

Lapino, het konijn met de tandproblemen...

Lapino is ondertussen ook al weer ruim een maand in de opvang, maar vorig weekend was hij niet in zijn normale doen.  Hij at niet zoveel, en zijn buikje maakte voortdurende rommelende geluiden.  Het eerste vermoeden was gas, dus dan maar naar de apotheek van wacht geweest om medicatie in de hoop dat het gas zou weggaan.  Maar de geluiden bleven aanhouden...
Ik besloot om hem op zondag wat te laten rondhuppelen in de living, in de hoop dat hij zich wat beter zou voelen.  En op zich was hij verder vrij actief.  Ik besloot ook om zijn groentjes wat fijner te snijden, en hij at het met veel smaak op.  Konijnen met gas en zo eten nauwelijks iets, en hij lag ook languit in plaats van een bolletjes, dus ik vermoedde dat het waarschijnlijk aan zijn tanden te wijten was.
Lekker languit als een deurmat!

Bunny charging his batteries

Ook na zijn tandoperatie, zijnde het verwijderen van de haakjes op de kiezen en het bijvijlen van de bovenste snijtanden, mocht meneerke in huis rondlopen, en hij voelt zich al helemaal thuis! Ik besloot om hem dan maar weer een groot bord met gesneden groentjes voor te schotelen, en hij begon er met veel smaak van te eten.  Hij verschoot plots wel omdat het bordje verschoof, maar toen hij even later terugkeerde, had ik er al iets onder gelegd, zodat hij zonder geluid verder kon knabbelen! 
Aha groentjes!

Lekker fris aan de pootjes ook zo!

Knibbel knabbel

Zo proper is hij nu ook weer niet als hij aan het eten is...

We zijn ondertussen al weer een paar dagen verder, en het gaat supergoed.  Hij eet flink zijn groentjes en een beetje hooi, zijn korreltjes eet hij precies wat minder.  Ook zijn darmpjes rommelen niet meer, en is actief.  Alleen heeft hij soms nog niet door dat ik het hokje heb open gezet, zodat hij kan huppelen waar hij wil...
Sowieso blijft Lapino nog in de opvang ter observatie, om te zien hoe zijn tanden evolueren.  We hopen dat met het bijvijlen van de bovenste tanden, ook de onderste tanden wat langer kunnen worden, en dat ze weer redelijk goed op elkaar staan om af te slijten.  Mocht dat niet het geval zijn, zal net als bij Jefke, Ichabod en Diesel ook hier de snijtanden getrokken moeten worden, wat ook weer extra kosten met zich meebrengt... Laat ons hopen dat het niet zo is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.