Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 24 juni 2014

Nieuwe konijntjes ter adoptie!

Vorige week dinsdag zagen we op een konijnengroep een oproepje voor konijnen die dringend weg moesten... Aangezien de meeste mensen op de groep uit Nederland kwamen, en het oproepje voor ons wel relatief dicht was, besloot ik om langs te gaan en te zien wat we konden opvangen...
De 7 konijnen zaten in 3 kleine hokken op elkaar gestapeld in de garage.  Ik had vooraf al wat meer informatie gevraagd, en er waren zeker al 2 konijnen die we gingen meenemen, en de rest moesten we nog even afwachten...

Mirabelle is de eerste die ik al zeker wou meenemen om dan ook meteen te adopteren, een jonge Franse hangoor van zo'n 18 weken oud... Blijkbaar hadden ze net nog het mannetje Oliver erbij gezet, dus ik hoop maar dat ze geen prijs zal hebben... Ook niet echt snugger om dat te doen uiteraard. Zij is ondertussen al goed aanvaard in de groep! Daar hoor je later deze week wel nog wat over!
Mirabelle, het schattige meisje mag bij mij blijven wonen!

De tweede die zeker mee moest, was Lucky... Hij heeft zijn naam niet gestolen, want we hebben hem gered van de dood! Door samen te zitten met Oliver in een heel klein hokje, is hij dus aangevallen geweest, met alle gevolgen vandien... Oliver is nochtans ook een lieve jongen, maar twee mannen met hormonen in één hok van 80 centimeter, dat is om problemen vragen... Ze hadden pas na een aantal dagen gezien dat de rug één grote korst was, en wilden hem laten inslapen.  

Zijn rugje vol bijtwonden

Zijn poep is één grote zwarte korst...

De wonde is zeker al langer dan een week oud...

Wij hadden al snel door dat het konijntje niet meteen gedood moest worden, maar dat hij met de goede zorgen er wel bovenop zou geraken. Dus die meegenomen en dan meteen naar Ineke in Eine gebracht voor de verzorging en socialisatie.  Lucky is een heel nieuwsgierige en actieve jongen, die het spuitje zeker niet verdiende.
Aan het spelen bij Ineke in de konijnenren

De wonde na 6 dagen verzorging.
De korstjes beginnen goed los te komen, en er begint al nieuw haar te groeien.

En dan waren er nog 2 volwassen dieren over, en 3 kleintjes... Maar die kleintjes waren allemaal mannetjes, dus die bleven daar, aangezien we vooral vrouwtjes nodig hebben.  Ze zei dat ze de overgebleven dieren naar een dierenwinkel in Oostende ging brengen, met niet zo'n goede reputatie, en dan heb ik dan maar besloten om zowel het mannetje (Oliver) als het vrouwtje (Nora) mee te nemen.  Nora is hoogst waarschijnlijk zwanger, maar zij zit nu bij Kelly in Koekelare.  Ze krijgt veel rode biet te eten op het ogenblik, omdat dit vruchtafdrijvend werkt, in de hoop dat ze inderdaad geen kleintjes zal krijgen.  We zien wel... Als ze er zijn, gaan we ze uiteraard zo goed mogelijk verzorgen en dan een thuis voor te zoeken.

Nora toen ze aankwam in de opvang

Nora in het ruime hok bij Kelly

Nora is een wildkleurig konijn, en een stuk groter dan een "normaal" konijn.

Aangezien er veel kans is dat ze zwanger is, weten we ten laatste tegen 20/7 als dat zo is. Als ze jongen heeft, kan ze pas tegen 20/9 verhuizen.

Het mannetje Oliver is ook een middelgroot konijn en is ondertussen ook al gecastreerd op 20 juni.  Op die manier kan hij ook snel weer verhuizen.  Het is een ontzettend lief en nieuwsgierig konijn, alleen moet hij dus wel in de gaten gehouden worden.  Hij was ontsnapt uit de grote ren, hoe hij het klaargespeeld heeft, is nog steeds een raadsel, maar hij was dus op de haag terechtgekomen, en durfde er niet meer af...  
Kiekeboe!

Zo vond ik hem dus op woensdagavond...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.