Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 2 juli 2014

Alweer een schrijnend verhaal...

We kregen gisteren een berichtje binnen van een sympathisant uit Grobbendonk... Een dame had een aantal konijnen geëvacueerd van bij haar buurman... De konijnen moesten plots en snel weg, want anders zouden ze wel een keer in de pot belanden.  Het blijkt om 9 konijnen te gaan, meestal mannetjes ook bij de vrouwtjes, dus ik hoef er geen tekeningetje bij te maken... De meeste zijn rond 1 jaar oud.
Twee vrouwtjes links, mannetje rechts...

De foto's die we te zien krijgen, waren hartverscheurend... Hoe kun je konijnen zo huisvesten, in een hok van 50 x 50 cm??? Bovendien denk ik ook niet dat ze veel te eten kregen, en schimmelende maïskolven kun je nu ook niet het allerbeste noemen...
De kleine vlinder is een vrouwtje, het bruintje een mannetje

We hopen aan de ene kant dat de vrouwtjes te zwak zijn om baby's te krijgen, door een gebrek aan goed voedsel.  Ook in het wild hebben voedsters de mogelijkheid om zelf abortus te plegen, in tijden van weinig voedsel, om zichzelf te beschermen en in leven te houden.  We hopen dus maar dat het hier ook het geval is...
Twee vrouwtjes

En de grote albino ram ziet er ook niet al te goed uit, hij ziet er eerder geel-oranje uit door de vuile ondergrond... En nochtans is het een hele lieve jongen, die geniet van de aandacht dat hij nu krijgt.
Hij zat samen met een ander mannetje, wat ook zijn slechte vacht kan verklaren.  Een mens zou voor minder agressief worden als je met twee in zo'n erbarmelijke omstandigheden moet zitten...

En ondertussen is al een deel verhuisd, en krijgen ze wel de zorgen, aandacht en voer dat ze verdienen...
Kleine vlinder - vrouwtje (kijk ook naar de kleur van haar pootjes...)

De twee dames, zijn onafscheidelijk, zeker na alles wat ze hebben meegemaakt...


Ook de lieve grote albino is blij dat hij op een tussenadresje mag wonen
Hij ziet er al wat beter uit, maar helemaal wit zal hij wellicht niet snel worden...

Woon jij in de buurt van Grobbendonk (of dichter richting West-Vlaanderen) en kun je iets voor deze groep betekenen, zoals het tijdelijk opvangen (1 maandje of langer)?  Zo zitten ze alvast in betere omstandigheden en kunnen we rustig zoeken naar een definitieve oplossing. Ook wie het niet erg vindt om een eventueel zwanger vrouwtje een voorlopige thuis te geven, mag zich melden.  Het liefst mensen met voldoende ervaring met konijnen, en uiteraard zijn we er ook nog altijd om te helpen bij vragen! Aarzel niet om ons een mailtje te sturen!!! Ook wie eventueel kan helpen met vervoer van dieren en materiaal mag ons altijd contacteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.