Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 30 juli 2014

Vakantieliefde...

Ja, hoe gaat dat... Je bent op vakantie, je komt een knappe jongen of meisje tegen en je wordt op slag verliefd... Blijkbaar hangt het hier wel een beetje in de lucht, want de logees vallen hier als bosjes voor de opvangkonijntjes!

Eerst en vooral hebben we Floris, het donkerste konijntje, die al een tijdje geleden succesvol gekoppeld werk aan Vlek uit de opvang.  En ze waren hier onlangs op verlof, en toen kwam ter sprake dat er wel nog één of twee konijntjes bijkunnen.  Veel vrouwtjes had ik niet beschikbaar, maar Wendy liet haar oog vallen op Utah, dus gingen we het even proberen.  Floris was direct verkocht, maar Vlek moest toch nog even overtuigd worden om haar mannetje te delen... 
Floris en Vlek

Even verkennen

Allemaal in een rondje draaien

Floris zoentjes aan het geven aan Utah

En dan allemaal samen in de mand uitblazen

Wendy heeft dan haar nieuwe konijntje nog even geknuffeld en hier gelaten, want ze verhuizen eerstdaags, en als ze helemaal klaar zijn, komen ze haar ophalen, zodat ze gelukkig kan zijn met haar donkere vriendjes!

En bovendien zal Wendy vanaf dan als gastgezin (regio Tielt) voor ons meewerken om konijntjes op te vangen, en zo kunnen we er nog méér helpen!!!

Jefke is hier ook op vakantie, maar Jefke blijkt dus een Jefinneke te zijn, en wilden de eigenaars ook wel een leuk vriendje voor haar!  Hun oog viel op Yogi, maar omdat hij nog maar een goede week gecastreerd is, mogen ze nog niet samen. Ik besloot dan maar om de bovenkant van een hok in de ren van Yogi te zetten, zodat ze door de tralies al kennis konden maken met elkaar.  En dat lukte behoorlijk goed, dus is het nu nog een weekje wachten tot de 2 weken na de castratie verstreken zijn om tot de definitieve koppeling over te gaan!


Sinds deze week is het ook eindelijk grote liefde tussen Flokje en Kandra.  Kandra is hier al van voor Pasen, en ze duldden elkaar in de buurt, maar nooit was het een echt koppeltje.  Maar dus nu liggen ze steeds meer samen, lekker dicht bij elkaar!  Zalig toch, die konijnen!

En we hebben ook Oliver succesvol gekoppeld aan Wonka, en ze wonen samen in de grote flat in de tuin. Oliver keerde helaas terug omdat de koppeling dan toch niet helemaal lukte eenmaal thuis. In het begin was hij wat aan de bange kant, maar deze grote lieverd is al snel ontdooid, en is nu héél gelukkig met zijn hangoormeisje. Ik heb hem ook al betrapt tot een uitgebreide lik-sessie!  En we gaan ze ook samen ter adoptie aanbieden, want het zou jammer zijn ze nu uit elkaar te moeten halen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.