Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 12 augustus 2014

The Bunny Village

We plaatsten onlangs een oproepje voor konijnenhokken en rennen om de konijntjes goed te kunnen huisvesten, en we kregen hierop een paar mooie reacties!
Vorig weekend had ik al de voorbereidende werkzaamheden gedaan, en met de komst van het laatste grote hok konden de bouwwerken eindelijk afgerond worden!!!

BIG BUNNY MANSION
Josephine kwam het grote hok brengen vanuit Nederland, en moest er zelfs een uurtje voor rijden, maar dat had ze er graag voor over om het afgedankte hok aan ons te doneren. Er is inderdaad nog heel wat werk aan, want langs de achterkant zou nog een nieuwe houten plaat moeten komen, en ook het dak is niet wat het zou moeten zijn, maar voorlopig kan het wel dienen met het blauwe zeil erover!
De grote ren was hier al geraakt via medewerkster Els, die het niet meer nodig had, en zo hebben we dus een superverblijf kunnen maken voor grote konijnen.
Het is dus nog niet helemaal af, want we zoeken nog een groot stuk golfplaat voor op de ren zodat ze droog zitten, en nog houten platen om het hok weer tiptop in orde te maken!

Grote ren met schuilbak, waar ze ook lekker op kunnen springen, en een groot hok met 2 verdiepingen
Tegeltjes onder de bak, en kunstgras tussen de bak en het hok

Op het ogenblik wordt de Big Bunny Mansion dus bewoond door 2 logeetjes, namelijk de Franse hangoren Charlie (is trouwens de broer van Otto die geadopteerd werd door Anke) en Lola, en ze begonnen alles meteen te verkennen! 
Lola is al van het hooi aan het smullen

Charlie vindt het stukje met kunstgras wel leuk!

Toch even checken of het geen echt gras is...

Nee dus, dat wordt aanschuiven aan de hooiruif...

Echt niet echt?

SMALL BUNNY MANSION 
Afgelopen zaterdag kwam Joyce de opvang bezoeken, en we kregen ook een mooi buitenhok gedoneerd. Eerst woonde George daar dus in, tot ik gisteren ook een ren ging overkopen van iemand waarvan het konijntje gestorven was. En in een mum van tijd zat hij ook in de ren te genieten, vooral de buis is nu zijn favoriet.  Voor deze ren ben ik ook nog op zoek naar plexiglas, om er voor te zorgen dat een stuk toch droog is als het regent en niet kan inregenen...

George aan het genieten in zijn ren!

En nu heb ik dus voldoende hokken staan om de konijntjes hier vooral buiten op te vangen en ze ook voldoende huppelruimte te geven!  Want dat is natuurlijk het allerbelangrijkste, dat ze gelukkig zijn en kunnen huppelen, en niet de ganse dag op een kleine oppervlakte moeten zitten... We willen op die manier ook het goede voorbeeld geven aan mensen die konijnen willen adopteren.

THE BUNNY VILLAGE
We hebben dus:
* helemaal links: hok met ren voor Ukkie en Jefke
* ernaast: Big Bunny Mansion: nu met de Franse hangoor-logees Charlie en Lola
* midden: Luxehuis voor Wonka, die morgen haar mannetje Oliver weer mag verwelkomen
* helemaal rechts: Small Bunny Mansion: waar George nu mag in rondhuppelen
En helemaal achteraan staat ook nog een ruim hok waar Droopy nu in woont tot hij geadopteerd wordt eind augustus. Goed dus voor 4 tot 8 konijnen op te vangen.

De binnenhokken die we over hebben, gaan we binnenkort ook te koop zetten, uiteraard houden we er een aantal voor de ziekenboeg (in de garage)
Benieuwd wat jullie er van vinden, ik ben alvast heel tevreden met het eindresultaat!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.