Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 31 augustus 2014

Veranderingen in de opvang vanaf 1 september 2014

Met dit blogberichtje willen we je even informeren over de veranderingen in de konijnenopvang die vanaf morgen 1 september zullen ingaan.
Om diverse persoonlijke redenen waar we niet over gaan uitweiden, stoppen zowel Els, Ineke en Manu met hun vrijwilligerswerk voor de opvang. We willen hen bij deze ook bedanken voor hun grote inzet de voorbije maanden.
Dit betekent uiteraard een grote aderlating voor onze capaciteit en werking, waardoor we alles over een andere boeg gaan moeten gooien.

Concreet betekent het dat alle adopties vanaf nu enkel en alleen in Oostkamp zullen doorgaan, met uitzondering van de konijntjes die nu nog bij Els verblijven. Daardoor wordt Het Vrolijke Konijnenhol voorlopig enkel actief in West-Vlaanderen, maar hopelijk vinden kandidaat-adoptieouders het niet erg om even te rijden om een konijn op te halen.

Met het verlies aan gastgezinnen betekent dit ook dat onze capaciteit naar beneden gaat, en waarschijnlijk de wachtlijst weer wat langer zal worden. Onze capaciteit is op het ogenblik zo'n 10 konijnen en we gaan even wachten met het aannemen van konijnen tot we weer aan die capaciteit zitten.

Bovendien zullen we door onze verminderde capaciteit moeten werken met een quota van maximaal 2 konijnen per adres per keer. Dit naar aanleiding van o.a. de grote groep in het voorjaar van 5 konijnen die dringend weg moesten door burenruzies, maar die er uiteindelijk 11 bleken te zijn, mét zwangere vrouwtjes op de koop toe. We zijn nu eenmaal een kleinschalige opvang die probeert te helpen waar kan. We stoppen er zeker niet mee, want het is duidelijk gebleken dat onze opvang een succesverhaal is. Maar we willen alle opvangkonijnen hier de ruimte en liefde geven die ze verdienen, dus hopelijk heeft iedereen hiervoor begrip.

Veel mensen vergeten dat we deze opvang puur op vrijwilligers runnen zonder subsidies, maar ik zou er gerust een onbetaalde full-time job van kunnen maken met alle aanvragen voor het afstaan en adopties. Iedereen van ons heeft nog een dagtaak naast de konijnen en andere hobby's. We kunnen ons nu eenmaal niet altijd vrijmaken voor het regelen van het adopteren van de konijntjes. We proberen te doen wat we kunnen, en elk konijntje dat hier vertrekt is een gered konijntje!  We kunnen ondertussen al mooie cijfers voorleggen van konijnen die via ons een goede thuis gevonden hebben, en hopelijk blijft dat ook zo in de toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.