Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 1 september 2014

TOP-weekendje qua adopties!!!

Amai, wat een druk weekend hebben we achter de rug! We kunnen augustus afsluiten met weer een mooi aantal adopties, waarvan de meeste dus de afgelopen dagen een nieuwe thuis hebben gevonden!  We zijn superblij dat de vakantie afgelopen is, en dat we weer op volle toeren draaien.  Maar langs de andere kant is het ook wel wennen... Op het hoogtepunt had ik hier 25 konijnen (eigen konijnen, opvangers en logees) en nu zijn er nog 8 eigen konijnen en 6 opvangers. Doet wel vreemd als ik de voederronde doe, ik heb nu altijd het idee dat ik hokken vergeten ben... Langs de ene kant is het wel goed dat we even kunnen afbouwen naar de normale capaciteit.
Maar liefst 14 (!!!) konijnen vonden de afgelopen dagen dus een nieuwe thuis, en we willen ze graag even voor je op een rijtje zetten.

PLUTO (ID 14080)
Pluto was één van de konijnen uit de grote groep, en heeft nu eindelijk een supermatch gevonden!  Mensen hadden een groot wit konijn gevonden op straat, en besloten om haar te houden.  En uiteraard gingen ze op zoek naar een leuke vriend, en hun oog was op Pluto gevallen. Hij is vorige week maandag verhuisd.

JEFKE (ID 14003)
Jefke zat hier al ruim 8 maanden in de opvang, en een vorige adoptie was afgesprongen.  Door zijn tandprobleem (geen snijtanden) boden zich maar weinig geïnteresseerden aan, maar zoals je ziet, op elk potje past een dekseltje en heeft hij uiteindelijk ook een huisje gevonden, met héél veel ruimte en vriendjes.

NIJNTJE - ID14109
Nijntje is een vijfjarige voedster die op de wachtlijst stond, en zo snel een nieuwe thuis heeft gevonden. Helaas is ze binnengekomen met serieus lange nagels, maar gelukkig liet ze het (na eerst wat tegenstrubbelen) goed toe om het te knippen. Ook zij gaat een mooie toekomst tegemoet met een lief vriendje.

Eén van haar achterpootjes...
Het resultaat na de pedicure...

DROOPY - ID14068
De castratie van Droopy was ook al weer ruim 2 weken geleden, dus mocht hij ook verhuizen.  Hij is wat aan de bange kant, maar ik ben er zeker van dat hij met zijn vriendinnetje wel meer zal openbloeien!!!

HECTOR (ID 14105)
Hector is het eerste opvangkonijntje van bij medewerkster Wendy dat geadopteerd werd, en ze wou er graag bij zijn.  De koppeling werd hier niet gedaan omdat het te lang in de auto zou zijn voor het vrouwtje, maar we hebben ondertussen al een filmpje binnengekregen en ik heb er ook wel een goed oog in dat het zal lukken.

MISSY (ID 14110)
Omdat we niet zoveel vrouwtjes beschikbaar hadden in de opvang zelf, kijken mensen ook vaak op de wachtlijst, en ook deze kleine meid van zo'n 12 weken oud mocht verhuizen! Het mannetje was een tijdje geleden al gecastreerd, maar er kwam maar geen potentiële kandidaat op zijn pad.  Ze was nog wel een beetje onder de indruk van de grote verschijning, maar ze zal ook veel huppelruimte krijgen, dus ze kan zich nog wel verschuilen als het nodig zou zijn.

BONO (ID 19105)
Aangezien Els (tijdelijk) stopt met het opvangen van konijnen voor de opvang, heeft ze besloten om blijvertje Bono definitief te adopteren. Hij is zo gelukkig met zijn vriendinnetje!!!

JESSY (ID 14107) en KODY (ID 14108)
Dit superlieve koppeltje werd hier vrijdag afgezet door gastgezin Kelly, en zaterdag heb ik ze dan meegenomen naar Aalst voor de adoptie.  Het was zo schattig om ze samen bezig te zien, ze lagen echt zo mooi samen te slapen! Hun nieuwe eigenaars zullen er zeker veel plezier aan beleven!!!

LAWRENCE (ID 14109) en MADELINE (ID 14110)
Deze twee Vlaamse reuzen werden een kleine maand geleden gevonden op straat in Loppem, en zijn gevangen, en dit weekend zijn ook de andere 4 Vlaamse reuzen gevangen (allemaal rammen) en zijn naar het VOC in Oostende gebracht door de vangster. Dit lief koppeltje zal hun dagen mogen slijten op een manège met veel huppelruimte.

EAMON (ID 14102)
Deze kleine jongen was sterk onder de indruk van het vrouwtje dat op bezoek kwam om te daten, maar uiteindelijk bleek alles snel koek en ei, en deed zijn liefje zelfs een bunnyflop tegen hem in de transportbox!  Zo schattig van haar.

IRISH (ID 14076) en CALYPSO (ID 14100)
Tot slot zijn ook "baby's" Irish en Calypso verhuisd, allebei kwamen ze hier op héél jonge leeftijd toe (4 en 5 weken) en bleven lang behoorlijk klein, omdat ze een gebrek hadden aan moedermelk.  Maar gelukkig zijn ze er met mijn goede zorgen bovenop geraakt en mooi uitgegroeid.  Ze zijn wel nog altijd een stuk kleiner dan een normaal konijn van dezelfde leeftijd, maar ik ben ook superblij dat ze samen kunnen blijven.  Irish werd vrijdag gecastreerd en "zusje" Calypso liep zo een beetje verloren.  Ze hebben dus heel veel steun aan elkaar.  En het leuke is: haar beide oortjes zijn ondertussen gaan hangen. Maar ik ga deze twee poepies toch wel missen hoor, zeker omdat ze dus voor een deel met de hand zijn opgevoed, en hier ook heel lange tijd in de keuken hebben gestaan, en dat Irish ook altijd aandacht vroeg toen ik passeerde...
Nog een mooi laatste portretje!

Lieve nijntjes, het ga jullie goed op jullie nieuwe adresjes en we hopen dat jullie allemaal nog lang en gelukkig mogen zijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.