Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 11 januari 2015

Jaarstatistieken 2014


We zijn ondertussen al weer een paar dagen goed gevorderd in het nieuwe jaar, en het blijft druk in de opvang!!! We hebben deze week ook weer een aantal adopties achter de rug.
Vandaar dat we ook even tijd maken om terug te kijken naar het afgelopen werkjaar, ons eerste volledige. We zijn eind maart 2013 begonnen met Het Vrolijke Konijnenhol, niet goed wetende hoe het allemaal zou lopen.
In het eerste jaar van ons bestaan (2013) zijn we dus 9 maanden actief geweest.  Toen zijn er 109 binnengekomen (gemiddelde van 9 per maand), en 90 geadopteerd (gemiddelde van 7,5 per maand).

Maar 2014 was voor ons het eerste jaar dat we 12 maanden actief waren, wat dus een beter beeld geeft van hoe en wat.  En de aantallen zijn duizelingwekkend, kijk maar even mee!

* We kregen maar liefst 174 konijntjes binnen (wat dus een gemiddelde is van 14,5 konijnen per maand!) Ook meer en meer gedumpte konijntjes worden bij ons binnengebracht.

* Hiervan werden er 140 geadopteerd (een gemiddelde van 11,6 konijnen per maand)

* Drie konijntjes blijven permanent in de opvang wonen bij Vicky: Grace (had gedragsprobleem), Dido (geen snijtanden) en Lapino (tandproblemen die goed opgevolgd moeten worden)

* Er werden 13 konijntjes geboren in de opvang, toen we zwangere vrouwtjes binnen kregen.

* Helaas stierven ook 13 konijntjes, wat we uiteraard betreuren.  Maar soms komen ze ziek of verwaarloosd binnen, en zijn onze zorgen helaas onvoldoende om ze erdoor te krijgen...

Meer dan ooit blijkt dat onze opvang broodnodig is, want waar zouden die 174 konijntjes anders belanden? We zijn ook ontzettend blij dat we steun krijgen van heel wat sponsers, die we graag in een ander berichtje gaan bedanken voor hun steun! En uiteraard ook veel dank aan onze vrijwilligers en gastgezinnen, om mee te helpen om een nieuwe toekomst voor de konijntjes te betekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.