Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 5 januari 2015

Wij, heren van Zichem

Kort voor onze kerstsluiting, op 16 december rond 17u, kregen we via een konijnengroep een bericht te zien over sterk verwaarloosde konijnen... Het ging om 4 rammelaars die door familiale omstandigheden verwaarloosd waren. Dit werd gesignaleerd door de buurvrouw, die het niet langer onder ogen kon zien hoe de dieren erbij zaten.
Hieronder de foto van hoe de konijnen gehuisvest zaten.
De 4 rammen woonden in vuile binnenhokken buiten, met gewoon wat zeil als bescherming.  De konijnen waren van een man, die al gedurende lange tijd gehospitaliseerd was, en de vrouw was bang om de konijnen aan te raken of om de hokken te kuisen.  Helaas had dat wel tot gevolg dat ze in hun eigen vuiligheid zaten (vermoedelijk al sinds oktober niet ververst), en weinig eten tot hun beschikking hadden. De buurvrouw zei ook dat het graan soms begon te schieten, of veel schimmel.
Hierdoor was ik meteen gealarmeerd en ben in actie geschoten om een reddingsactie op touw te zetten.  Zo dicht bij de kerstsluiting was ik zelf niet in staat ze te gaan ophalen en te huisvesten, maar gelukkig had ik na een 4-tal uur zoeken en rondvragen mensen bereid gevonden om enerzijds de konijnen op te halen, en anderzijds de konijnen tijdelijk op te vangen tot na onze sluiting...
Hier nog even de foto's van de heren apart, ter plaatse... Denk dat iedereen wel duidelijk kan zien dat een snelle oplossing noodzakelijk was.
Valo

Wallis

Xandro (ofte Dolfke)

Yumi

Karina is ze dan voor ons gaan ophalen in Zichem en heeft ze tot het weekend bij haar gehouden om ze dan naar Oost-Vlaanderen te transporteren naar 2 tijdelijke gastgezinnen.  De buurvrouw was niet thuis, dus samen met de vrouw die melding maakte, werden de loodzware hokken in de auto geladen.

Een overvolle auto

Detailbeeld van het hok

Veel van het hok schiet er ook niet over...

Karina deed haar uiterste best om de hokken proper te maken en goed te ontsmetten, zodat de dieren toch niet meer in hun eigen uitwerpselen zouden moeten zitten... Denk dat ze allemaal opgelucht waren om eindelijk vers én droog stro onder zich te hebben...
Xandro weet niet waar hij het heeft...

Valo vindt een vers hok ook fantastisch!!!

De 4 konijnen werden dan verdeeld over 3 tijdelijke gastgezinnen: Karina houdt er eentje onder haar hoede, en verder gingen er twee heren naar Alicia en ééntje naar Sarah.
Sarah was al van plan om na de winter konijntjes te adopteren, en ze is helemaal verliefd op Valo, en hij mag er blijven!!! Als hij sterk genoeg is voor zijn castratie, wordt hij dan aan een dame uit de opvang gekoppeld.
En ook Xandro en Yumi wisten niet waar ze terecht gekomen waren!!! Zo'n mooie hokken en zoveel huppelruimte... Ze genoten echt wel van hun vrijheid!!!
Eerst even voetjes wassen!!!

Toch maar een hekkentje tussen, het blijven uiteraard rammen!

Xandro lekker aan het wroeten in het hooi!!!

Alicia had vorig jaar ook een paar konijnen die gestorven waren aan myxomatose, want er leven blijkbaar ook blijkbaar veel wilde konijnen in haar buurt, dus was het wijselijk om de rammen in te enten, zodat ze alvast daar niet aan konden sterven.
Maar helaas bleken ze te zwak te zijn en was hun immuunsysteem allesbehalve om goed te kunnen reageren op het vaccin... Yumi is overleden op 26 december en Xandro op 28 december.  We waren er allemaal serieus het hart van in, omdat we dit helemaal niet verwacht hadden... Maar we troosten ons met de gedachte dat hun laatste week de beste week van hun leven was!!!
We hopen dat de andere 2 goed kunnen aansterken en een mooi 2015 tegemoet gaan!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.