Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

woensdag 25 februari 2015

Uma (en kids...)

Uma is op Valentijn, samen met haar vriendje Vernon binnengekomen in de opvang.  Beide zijn ongeveer 1 jaar oud, en leven al altijd samen... Maar ja, een vrouwtje en een niet-gecastreerd mannetje, dat is uiteraard geen goede combinatie.  De vorige eigenaar beweerde dat ze nog maar 1x eerder een nestje hebben gehad, maar daar geloof ik niet al te veel van... Rammetjes kunnen al vruchtbaar zijn aan hun 4-5 maand, vrouwtjes iets later, met 5-6 maand.  En als je weet dat een vrouwtje na de bevalling meteen weer gedekt kan worden, dan hoef ik er geen tekeningetje bij te maken.
Links papa Vernon en rechts mama Uma

Nathalia had een mooie ren voor Uma gemaakt, met heel wat ruimte om eens te huppelen, maar ook met een nestplaatsje.  Ze had de dagen voordien al rondgelopen met haar en stro, dus we wisten dat de bevalling wel niet lang meer zou duren. En op zondag 22 februari was het zover...
Druk bezig met het nestje maken
  
Bij de nestcontrole bleken er 6 kleintjes in het nest te liggen, waarvan al 4 dood.  Helaas of gelukkig, zoiets is uiteraard een beetje dubbel, want we hebben het liefst geen extra nestjes in de opvang, omdat ook voor die konijntjes een goede thuis gezocht moet worden...

De twee overgebleven kleintjes in het "nest"

Maar uiteraard gaan we ons uiterste best doen voor die twee ukjes goed te verzorgen. Jammer genoeg werd al snel duidelijk dat Uma niet voor de kleintjes zorgt, en er zelfs naar gaat grommen.  Om te vermijden dat ze hen ook zou kwetsen, hebben we besloten dat Nathalia ze met de hand verder gaat opvoeden.

Lekker samen genieten na het eten

Dat betekent Uma in principe meteen vrij is ter adoptie, en dat de twee kleintjes (als ze het halen natuurlijk) ten vroegste op 23 april ter adoptie gaan komen, dan zijn de kleintjes 8 weken oud en zijn ze hopelijk sterk genoeg om dan al te verhuizen.

Twee prachtige mini-konijntjes met alles erop en eraan en worden goed verzorgd door Nathalia, die ze verder met de hand gaat opvoeden, dus duimen dat alles goed gaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.