Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 26 maart 2015

Wij zijn jarig!!!

Met de drukte op het werk en in de opvang, en met ziek te zijn, ben ik gewoon even onze 2de verjaardag helemaal uit het oog verloren!
We hadden onze officiële eerste Algemene Vergadering op 24 maart 2013 en we zijn ondertussen in 2 jaar tijd uitgegroeid tot een gekende naam in de opvangwereld, omdat we dag en nacht paraat staan voor de konijntjes die niet meer gewenst zijn! In 2013 waren we de 2de konijnenopvang in België denk ik, want er is wel degelijk nood aan opvangen zoals de onze. De cijfers spreken uiteraard ook voor zich!
In 2013 werden 109 konijnen binnengebracht en 90 konijnen kregen een nieuwe thuis.
En voor 2014 hadden we 174 konijntjes binnengekregen, en 140 zijn er geadopteerd.
Helaas blijven we in stijgende lijn, want dit jaar kregen we al weer een kleine 50 konijnen binnen... Maar gelukkig ook al weer ongeveer evenveel adopties.  En we zijn dus nog maar een goed kwartaal ver in het jaar... Vermoedelijk gaan we dit jaar wel over de 200 konijnen geraken, en dat voor een kleinschalige opvang als de onze.
We vinden het ontzettend belangrijk dat de konijnen nog de aandacht en de ruimte krijgen die ze verdienen, en niet met tientallen in veel te kleine hokjes zitten, zoals dat vaak in bijvoorbeeld kinderboerderijen is.  Daarom is het voor ons onmogelijk om grote groepen konijnen aan te nemen, omdat we daar ook de ruimte en tijd niet voor hebben.  Veel mensen vergeten dat de opvang puur in onze vrije tijd gerund wordt en al onze vrijwilligers nog studeren of werken.
Er is in die 2 jaar tijd al veel veranderd, en ook binnenkort staat een grote verhuis op het programma, en hopelijk kunnen we op onze nieuwe locatie met verloop van tijd een grote schuur bouwen met binnen- en buitenrennen voor de konijnen, zodat ze zich echt konijn kunnen voelen in afwachting van hun nieuwe thuis.
We zijn blij dat mensen ons vlot vinden om een opvangkonijntje een nieuwe kans te geven, maar het mes snijdt ook aan de andere kant: we krijgen ook steeds meer mailtjes binnen om konijnen af te staan, en helaas kunnen we niet altijd meteen helpen, omdat we altijd op onze maximale capaciteit zitten.  Daarom hebben we de wachtlijst, want onze ervaring leert dat we zo ook sneller kunnen helpen.  Helaas zal de wachtlijst nooit helemaal leeg zijn vrees ik, omdat mensen vaak niet nadenken als ze konijntjes aanschaffen...
Bij deze wil ik ook even al onze vrijwiligers van vroeger en nu bedanken voor hun inzet voor de opvang, want alleen zou het ook niet te doen zijn natuurlijk.
Uiteraard bedank ik ook alle mensen die één van de honderden konijntjes hebben geadopteerd die ondertussen hier al de revue zijn gepasseerd en hen een nieuwe kans willen geven.
Natuurlijk is het ook altijd leuk om geadopteerde konijntjes terug te zien, bijvoorbeeld als ze hier in het verlof op vakantie komen.  Dat brengt voor ons ook een extra centje in het laatje en het is ook leuk dat de konijntjes een toffe vakantie tegemoet gaan!
Ook de mensen die ons financieel gesteund hebben en steunen, door spulletjes bij ons aan te kopen, of een extra bijdrage geven bij een adoptie of zomaar centjes storten op onze rekening, daar zijn we uiteraard ook superblij mee.  We zijn ondertussen aan het proberen om een spaarpotje aan te leggen voor onze eventuele bouwplannen in de toekomst.
Uiteraard ook onze dierenartspraktijken, die voor ons een stukje van de prijs doen, zodat we toch niet te veel geld moeten uitgeven aan de medische kosten, hoewel dat het grootste deel van ons budget opslorpt.
En tot slot natuurlijk ook onze fantastische sponsers, die ons vaak overladen met lekkers voor de konijntjes, zodat we daar ook al niet te veel centjes hoeven aan uit te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.