Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 13 augustus 2015

Nieuw blijvertje: Quasimodo

Quasimodo is een dove hangoor die hier begin augustus aangekomen is in de opvang.  Hij werd afgestaan, omdat hij veel te agressief was, en met de baby's zeker niet aan te raden was als huisdier.  Ze hadden hem met heel veel moeite behoorlijk tam gekregen, maar met de baby's in het ziekenhuis minder aandacht kunnen geven (hoewel hij een vriendinnetje had en vrij in huis mocht rondlopen), werd hij weer agressiever.  Op zich valt het wel mee, het is gewoon zijn reactie op het verschieten, omdat hij niet weet dat je er bent...
Quasimodo, genoemd naar de dove klokkenluider van de Notre-Dame

Bij nader inzien is hij wel een hele lieve zachtaardige hangoor!
Zijn oogje is in behandeling, hij had daar een beet gekregen van Baileys...

We hebben hem een periode goed geobserveerd, zowel binnen als buiten, en buiten leek hij veel rustiger dan binnen.  Maar van zodra je je hand in het hok stak om hem te aaien of om eten te geven, dan was hij een "duiveltje".  En als hij doorhad wat die hand betekende ("knuffelen") dan liet hij zich helemaal doen.  Daarom hebben we besloten hem niet langer ter adoptie te zetten, maar hem als blijvertje te houden.

Samen wilgentakken eten...

Hij werd een paar dagen geleden met succes gekoppeld aan mijn grote buitenbende (7 Franse hangoren en blijvertje Grace) en dat ging wonderwel vrij vlot, hoewel er dus nu 2 mannen in de groep zitten.  Quasimodo is heel rustig, heeft nog geen enkele keer gereden op een ander konijn en zonderde zich vooral af van de anderen.  

De dames negeerden hem vooral. Baileys, de andere ram, is één keer flink in de clinch gegaan met Quasimodo, maar zonder veel erg.  In het begin snauwde Baileys wel nog een keer af en toe naar de "indringer" maar ondertussen gaat het al wat beter.  
Quasimodo samen met ander blijvertje Grace en Xanthe in de slaapbak

De dames zoeken Quasimodo nu zelf op, en heb al gezien dat hij ook zoentjes krijgt van ze, dus dat komt wel helemaal in orde.  Af en toe verschiet hij wel nog een keertje van de beweging van de anderen, maar ik heb wel de indruk dat hij zich goed amuseert, en ik heb geen enkele keer agressie meer gezien bij hem...
Groentjestijd!

Lekker languit genieten!

De twee rammen in de grote groep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.