Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 30 mei 2017

Veranderingen in de opvang


Afgelopen vrijdag hadden we onze jaarlijkse algemene vergadering met het grootste deel van onze medewerkers, om weer de puntjes op de i te zetten voor het komende werkjaar.
Eén van de belangrijkste beslissingen die we genomen hebben, is dat we stoppen met het opvangen van cavia's en hamsters, en ons terug helemaal gaan focussen op de core-business, namelijk de konijnen.  De medewerkers voor deze dieren hebben ook minder tijd dan ze zouden willen om hier ten volle voor te blijven gaan.
We merken dat het probleem toch het grootst is bij de konijnen, en minder bij cavia's en hamsters.  Bovendien hebben we een aantal collega-opvangen die zich specialiseren in de kleinere knagers, zoals de hamsters en de cavia's.
Als we nog cavia's en hamsters binnen krijgen, gaan we ze aannemen, en zelf of via een collega-opvang aan een nieuw huisje helpen, maar de focus ligt vanaf nu op de konijnen. 
Het vernieuwde logo dat sinds vorige zomer in gebruik is, wordt wel behouden, zodat we niet weer al onze papieren en folders moeten aanpassen.  
Met de toevoeging van medewerkster Katja aan ons team kunnen we het verschil maken voor héél véél dieren, de teller staat voor het ogenblik al op 170 binnengekomen konijntjes. Vorig jaar hadden we er net geen 300 opgevangen...
Aangezien er in Vlaanderen dus weinig konijnenopvangen zijn, willen wij ons met hart en ziel blijven inzetten voor deze lieve diertjes en ons dus voor 100% op hen richten.
Met een groot deel dumpers die binnen komen, hou ik mijn hart vast voor wat nog moet komen in de zomerperiode... Voor ons ook traditioneel een drukke periode met veel konijntjes die bij ons op vakantie komen, maar ook alle hens aan dek voor gedumpte konijnen...

Voor de andere dieren kun je terecht dus bij onze collega's:
http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.com/2013/03/collega-opvangen-in-belgie.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.