Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 5 augustus 2014

E.C. patiëntjes

Ineke heeft ook de handen meer dan vol, o.a. met het verzorgen van Mystique.  Haar konijntje heeft sinds een maand ongeveer last van E.C. met een serieuze head tilt (ofte schuin hoofdje) tot gevolg.  Ik heb hierover een tijd geleden al eens een paar blogposts geschreven, je vindt ze onder de rubriek "medisch". Heel wat dierenartsen weten niet echt wat gedaan als je met een dergelijke patiënt binnen komt, maar laat je zeker niet afwimpelen als ze zeggen dat inslapen de enige oplossing is.  Dat is het zeker niet, en wijst er op dat je dierenarts misschien toch niet zo veel van konijnen afweet... Als er vragen zijn hieromtrent, mag je ons gerust altijd contacteren!
Dit is Mystique.  Ze heeft dus een hoofdje dat ontzettend schuin staat, maar ondertussen heeft ze er al meer mee leren leven, en kan ook weer behoorlijk lopen.  Meestal komt het hoofdje dan iets rechter.  Hoogst waarschijnlijk zal het hoofdje nooit meer helemaal goed komen te staan, maar het zal wel verbeteren (op voorwaarde dat de E.C. de zenuwen niet te ver heeft aangetast).  Vooral in het begin lag ze voortdurend te tollen en te draaien, maar eens ze weten hoe ze er mee moeten omgaan, kunnen ze zeker weer gelukkige konijntjes zijn!

Mystique zoals ze vroeger was (en als kleine ukkepuk)


En Ineke en  Manu zijn vorige week zelfs naar Boom gereden om Laila op te halen, ook een konijntje met het begin van E.C. en de eigenaars waren radeloos, want ze wisten niet wat gedaan.  Ondertussen is de medicatie opgestart en wordt ze goed in gaten gehouden.  En aangezien er weer vooruitgang is, mocht ze vorig weekend weer naar huis en haar vriendje, die ze wel degelijk miste.
Aan het knabbelen

Aandacht komen vragen aan de tralies!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.